Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Love your life

Hűsítő nyári finomságok

2017. augusztus 03. - Adlita

Nyakunkon a nyári forróság, jól jöhet egy-két könnyen elkészíthető recept. Senki nem szeretné a sütőjét bekapcsolni ilyen időben, meleg nem meleg enni viszont kell valamit. Hoztam nektek két igazán finom hűsítő finomságot, ami majd garantáltan lehűt titeket. Lássuk őket:

Barackos - szőlőleves jégkrém:

Hozzávalók:

-0,5 l szőlőlé

-jégrém tégelyek

-3db barack

Elkészítés:

A barackokat apró darabokra vágom és belenyomkodom a jégkrémtartó aljába úgy, hogy a feléig ellepje azt. Nagyon egyszerű dolgunk van, a szőlőlevet beleöntjük és betesszük a fagyasztóba kb. 4 órára és kész is vagyunk. Mielőtt elnyaldosnátok egy ilyen finomságot vegyétek ki előtte a fagyasztóból, hogy picit megolvadjon. Ez azért fontos, mert e nélkül ki nem húzzátok a jégkrémet a tartóból, legalább is ezt a fajtát biztosan nem :D Az Aliexpressen, Ebayen egy tucat ilyen tartót találtok, nekem két hét alatt megjött a csomagom.

 

20642043_1653087414725032_160501327_o.jpg

 

Tésztasaláta:

Hozzávalók:

-egy csomag tészta (ízlés szerint)

-2tejföl

-20dkg eidam sajt egészben

-20dkg sonkás szalámi egészben

-1 konzerv gomba

- 1/2 konzerv kukorica

- 3 kisebb meghámozott paradicsom

-1/2 zacskó olivabogyó

-fokhagyma,só,bors,ételízesítő, szárított petrezselyemzöldje, egy csipet cukor

Elkészítés:

A tésztát kifőzöm, leszűröm. Beleöntöm egy nagyobb tálba, hozzáteszem az apróra felkockázott paradicsomot, a gombát és a kukoricát. A sonkás szalámit is apró kockákra vágom, az eidam sajtot is, majd beleöntöm a tálba. A két tejfölbe belereszelek két gerezd fokhagymát, sózom, borsozom ízlés szerint. Egy csipet cukrot is teszek bele és petrezselyemzöldjét, kis ételizesítőt. Az egészet összekeverem a nagy tálban alaposan, majd beteszem a hűtőbe 1 órára, hogy érjenek össze az ízek. Aki szaftosan szereti tehet bele még egy tejfölt, tartármártást. A tésztától függ, az enyém jól beszívta magába az öntetet. Ez az étel gyorsan elkészül, nagyon finom és kítűnő vendégváró falat lehet. Köretként, de önmagában is finom étel. Aki szereti tehet a tetejére olivabogyót és reszelhet rá sajtot is. Jó étvágyat!

 

20629044_1653082064725567_392303439_o.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adlita.blog.hu/api/trackback/id/tr6912718232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása