Nyakunkon a nyári forróság, jól jöhet egy-két könnyen elkészíthető recept. Senki nem szeretné a sütőjét bekapcsolni ilyen időben, meleg nem meleg enni viszont kell valamit. Hoztam nektek két igazán finom hűsítő finomságot, ami majd garantáltan lehűt titeket. Lássuk őket:
Barackos - szőlőleves jégkrém:
Hozzávalók:
-0,5 l szőlőlé
-jégrém tégelyek
-3db barack
Elkészítés:
A barackokat apró darabokra vágom és belenyomkodom a jégkrémtartó aljába úgy, hogy a feléig ellepje azt. Nagyon egyszerű dolgunk van, a szőlőlevet beleöntjük és betesszük a fagyasztóba kb. 4 órára és kész is vagyunk. Mielőtt elnyaldosnátok egy ilyen finomságot vegyétek ki előtte a fagyasztóból, hogy picit megolvadjon. Ez azért fontos, mert e nélkül ki nem húzzátok a jégkrémet a tartóból, legalább is ezt a fajtát biztosan nem :D Az Aliexpressen, Ebayen egy tucat ilyen tartót találtok, nekem két hét alatt megjött a csomagom.
Tésztasaláta:
Hozzávalók:
-egy csomag tészta (ízlés szerint)
-2tejföl
-20dkg eidam sajt egészben
-20dkg sonkás szalámi egészben
-1 konzerv gomba
- 1/2 konzerv kukorica
- 3 kisebb meghámozott paradicsom
-1/2 zacskó olivabogyó
-fokhagyma,só,bors,ételízesítő, szárított petrezselyemzöldje, egy csipet cukor
Elkészítés:
A tésztát kifőzöm, leszűröm. Beleöntöm egy nagyobb tálba, hozzáteszem az apróra felkockázott paradicsomot, a gombát és a kukoricát. A sonkás szalámit is apró kockákra vágom, az eidam sajtot is, majd beleöntöm a tálba. A két tejfölbe belereszelek két gerezd fokhagymát, sózom, borsozom ízlés szerint. Egy csipet cukrot is teszek bele és petrezselyemzöldjét, kis ételizesítőt. Az egészet összekeverem a nagy tálban alaposan, majd beteszem a hűtőbe 1 órára, hogy érjenek össze az ízek. Aki szaftosan szereti tehet bele még egy tejfölt, tartármártást. A tésztától függ, az enyém jól beszívta magába az öntetet. Ez az étel gyorsan elkészül, nagyon finom és kítűnő vendégváró falat lehet. Köretként, de önmagában is finom étel. Aki szereti tehet a tetejére olivabogyót és reszelhet rá sajtot is. Jó étvágyat!