Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Love your life

Egy kávé melett - Interjú Ott Rékával, a Golden Dawn oldal írónőjével

2017. szeptember 30. - Adlita

Rékát személyesen ismerem jó pár éve. Elmondhatom, hogy a barátomnak tekintem őt. Nagyon szeretem a lényét, hajnalokig el tudunk beszélgetni az élet nagy dolgain és rengeteget tudunk együtt nevetni.

Réka egyedi és különleges személyisége írásaiban is megmutatkozik, ezt igazolja szép számú olvasótábora is. Golden Down nevű oldalát rendszeresen olvasom, írásai zavarbaejtőek, néha azt látom a lelkembe is bele lát. Az olvasó olyan igazságokra lelhet, amit nem mert kimondani még önmagának sem. Számtalan cikk közül válogathatunk lelki témákban, párkapcsolatok, férfi és a nő témakörökben. Réka elárulta nekem, mit is jelent számára az írás:

Számomra ez nem csak egy hobbi, nem csak egy hóbort. Ez egy életérzés: feltölt, boldoggá tesz, és szárnyalni emged. Az írás szabaddá tesz, hiszen ezáltal a lélek képes oda is eljutni, ahol a fizikai lét megreked.

 

21706160_10210394864408556_1704170385_o.jpg

                                                 (Ott Réka látható a képen)

 

 Réka Blog oldala: http://goldendawn.blog.hu/

Facebook oldala: https://www.facebook.com/ott.reka/?fref=ts

Meghívtam őt egy finom kávéra és alaposan kifagattam egy interjú keretén belül. Elárulhatom előre, nagyon hasznos cikk kerekedett belőle. Sok tippet megoszt velünk a blog írással kapcsolatban is. Egy korty kávé és kezdjük is, nem kímélem őt.

- Milyen témákról szeretsz írni?

Főként azok a témák érdekelnek, melyek emberi létünk velejárói, és lélekben különféle amplitúdokat élünk meg miattuk: mint például a kapcsolatok, önmagunk megvalósítása és megélése, a mai női-férfi szerepkörök és még sorolhatnám. Nyilván mindezeket egyfajta női látószögből közelítem meg, ahogy azt jómagam megélem, viszont igyekszem olykor úgy visszadni az egyes témákat, hogy - az amennyire lehetséges - gendertől független legyen. A tapasztalat viszont az, hogy az olvasóközönségem körében főként azok az írásaim népszerűek, melyek a párkapcsolatokról szólnak.

- Az oldalad neve honnan ered?

Magam sem tudom miért, de mikor az oldal nevén törtem a fejemet, akkor elsőre mindjárt az "Arany hajnal" ugrott be. Azonban szerettem volna kissé hangzatosabbá tenni, ezért nyúltam az angol megfelelőjéhez, és lett belőle "Golden Down". Igaz, ma már saját nevemen szerepel Facebookos oldalam, és így is jelennek meg az egyes írásaim, de a blog.hu-n még mindig az eredeti nevet viseli. Ezt szerettem volna meghagyni.

- Miért kezdtél el írni?

Voltak olyan élethelyzetek, melyeket leginkább úgy sikerült helyreraknom magamban, hogy azokat kiírtam magamból, s ez így van azóta is. Nem volt célom a világmegváltás, vagy azt a látszatot kelteni, hogy én mindent és jobban tudok. Vehetjük ezt egyfajta megtisztulásnak, vagy teherkönnyítésnek is. Akárcsak a sport esetében, mikor kieresztjük a gőzt, elengedjük a fejünkben szüntelenül zakatoló gondolatáradatot, és egyszerűen felszabadulunk a vállainkat nyomó terhek alól. Számomra az írás ugyanilyen hatással bír. Annyi különbséggel ugyan, hogy az írástól nem lesz feszes fenekünk, maximum sajgó hátgerincünk. :D

- Honnan szerzed írásaidhoz az inspirációt?

Sokan meg szoktak keresni ezzel a kérdéssel, hogy mégis mi adja az alapját az irományaimnak, s hogy saját tapasztalataimról szólnak-e? Legtöbbjüket már csak azért is érdekli, mivel meglepi őket a korom, és úgy vélik ahhoz, hogy ilyen témákról írjak sokkal több élettapasztalatra van szükség. Természetesen többnyire a saját bőrömön megtapasztalt dolgok szolgálnak ihletforrásul, viszont ugyanúgy inspirálnak a környezetemben zajló történések is, akár a közvetlen barátok áltlal, vagy összeségében azok, melyeket a legtöbb embernél észlelek.

- Mit tanácsolnál a bloggereknek oldaluk népszerűsítésére?

Amit elsőként tanácsolnék talán az, hogy ne érdekeljenek a számok. Meglehet, ez furán hangzik, hiszen ha már az ember egy blogot ír, akkor fontosnak tartja, hogy azt minél többen olvassák, viszont ez átmehet egyfajta görcsösségbe is, hogy valamilyen úton-módon több követőt vonzzon, ettől pedig elveszik az egésznek a varázsa. Elsősorban szóljon magunkról, hogy mi magunknak örömet okozzon és élvezzük azt, amit csinálunk, ugyanis ezt átjön az olvasóknak is, ha szívből csináljuk azt, ami. Az pedig egy óriási plusz, ha másoknak még tetszik is. Továbbá fontosnak tartom, hogy próbáljunk -egy viszonylag- közvetlen kapcsolatot kialakítani a követőtáborunkkal, kommunikáljunk velük, válaszoljunk az üzenetekre és folyamatosan próbáljuk meg fenntartani az érdeklődésüket.

- Mik a jövőbeli céljaid a blogoddal kapcsolatban?

Szeretnék a jövőben elindítani egy több részes írássorozatot. Ez már régóta motoszkál a fejemben, viszont a témát egyelőre nem szeretném elárulni. Mivel a blogon egészen más témájú írások olvashatóak tőlem, ezért kíváncsian várom, hogy mik lesznek az olvasóim reakciói.

- Igaz, hogy egy újságban már egy interjúdat publikálták? Ha nem titok, melyikben?

Egy Szlovákiában megjelenő, magyar nyelvű női magazinban az Új Nő szeptemberi számában olvasható a cikk, amelyet Almásy Csilla gerinctrénerről írtam. Ezelőtt sohasem interjúvoltam meg senkit, és teljesen más témákat boncolgatok, azonban mégis örültem a felkérésnek. Nagyon élveztem és úgy gondolom, tapasztalatszerzésnek sem utolsó. Ezáltal belekóstolhatok az egyes újságírói stílusokba, szélesíthetem a látókörömet, és megismerhetek érdekes embereket.

21706104_10210394848648162_2112575183_o.jpg

                                   (Réka cikke az Új Nő szeptemberi számában)

 

 - Kik a kedvenc bloggerjeid/youtuberjeid?

Patrick Barnes vloggert szoktam előszeretettel követni. Van egy Quincy névre hallgató, bichon frisé kutyája, aki hatalmas forma, és különféle vicces videókat vág össze kedvencéről. Viszont a gazdi se "kutya", maximálisan lökött mind a kettő. Másik kedvencem pedig egy divat blogger, mégpedig Alison Liaudat. Évek óta követem Bangbangblond névre hallgató blogját, ahol különböző párosításokat láthatunk tőle a nőiestől, egészen a laza, utcai viseletekig. 

- Mi volt a legnagyobb olvasói elismerésed?

Egytől egyig elismerésnek veszem, ha egy olvasó veszi a fáradtságot és megírja a véleményét, ám aminek kimondottan örülök, hogy nemtől és kortól függetlenül szólítják meg olvasóimat az írások. Ám, ha mégis meg kéne említenem egyet, akkor egy kedves olvasóm írta nem is olyan régen a következőket: "Valami szorítást, de simogatást is érzek legbelül, mikor az írásaidat olvasom! Szerintem, ha sportágat akarsz váltani (az írást abba ne hagyd!), az íjászatot válaszd! Nagyon pontosan célba találnak a "nyilaid", s ahogy a kommenteket olvasom, nem csak engem!" Úgy vélem, ebben benne van minden. Viszont a legnagyobb olvasói elismerés mégis az, amikor a barátaimtól kapok elismeréseket. Ők a legőszintébb elismerőim, s egyben a kegyetlen kritikusaim is.

- Sokan merítenek írásaidból lelki erőt, ez tud motiválni?

Mindenképpen! Örülök, mikor valaki úgy érzi, hogy egy-egy gondolatom által kap új erőre és tud belőle meríteni, vagy átsegíti  őt egy nehezebb időszakon. Viszont sohasem ez az írásaim fő mozgatórugója. Úgy mondanám, hogy ez már egy hozzáadott plusz motiváció számomra.

- Ebben a témakörben ki a legnagyobb motiválóerőd?

Az abszolút favorit Király Eszter. Különös érzékkel fonja körbe még a legsúlyosabb témákat is, és úgy tud odacsapni egy-egy mondata, hogy az ember csak bőszen bólogat, miközben olvassa a sorait. Ezért is jó érzés, hogy az instagramon a követőim között tudhatom Őt.

         

A bejegyzés trackback címe:

https://adlita.blog.hu/api/trackback/id/tr4412913593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása