Ma készítettem ezt a változatot vacsorára és bevallom ez lett eddig a legjobb paradicsomos-bazsalikomos tészta receptem. Szupergyorsan kész van, nagyon finom és nem kell hozzá sok minden. Én nagyon szeretem a tésztaféléket, így mindig van otthon ezekhez hozzávalóm, hogy tudjak készíteni egy-egy gyors és finom fogást.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1/2 csomag Fusilli tészta
- 1 doboz konzerv felkockázott paradicsom
- kemény reszelt sajt tetszés szerint
- 2 drb háromszög alakú puha sajt
- oliva olaj
- 2 evőkanál kecsup
- fekete oliva bogyó
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, barna cukor, ételízesítő, bazsalikom, szárított petrezselyemzöldje
Elkészítés:
Oliva olajon két gerezd foghagymát megpirítok, majd beleöntöm a paradicsomkonzervet. Egy másik lábasban kifőzöm a fél csomag fusilli tésztát. A szószhoz hozzáadom a kecsapot, kis ételízesítőt, a barna cukrot és a zöldfűszereket, valamint a félbevágott fekete oliva bogyókat. Hagyom felforrni, a maradék fokhagymát belereszelem, megkóstolom, ha kell fűszerezem. A végén beleteszem a puha háromszög sajtokat, amitől krémesebb állaga lesz a szószunknak. Ez a titkos hozzávaló nagyon passzol az ételbe. A tésztára ráöntöm a szószt, majd ráreszelem a sajtot. Nagyon finom és gyors vacsora, próbáljátok ki. Nekem ez a paradicsomos öntet ízlett a legjobban az eddig elkészítettek közül. Ne felejtsétek el, hogy a tészta ne legyen túl puha, nemhiába az olaszok is így eszik, csak al dente.
Buon appetito, ciao.